press area

High Resolution Images

youtube picasa oficial blog facebook twitter
català   english   


Equip

Xavier Claramunt

Cap de l’equip. En Xavi és fundador i president de Galactic Suite, és un emprenedor que constantment sorprèn en els camps de l’arquitectura, la joieria o el disseny industrial. Va enlairar-se com a enginyer aeronàutic per aterrar com imprevisible arquitecte. Xavier Claramunt treballa a Barcelona, ​​amb oficines satèl·lit a la Xina, Dubai i Mèxic. Ha entrat en el món del turisme aeroespacial, focalitzant-se en l’experiència que gaudirà el client en el primer hotel orbital. És conegut per la seva forma de treballar sense prejudicis, la seva manera poc convencional de tractar nous projectes sense por a entrar en camps desconeguts. Ell defineix la seva actitud com la d’estar preparat per fer les coses amb entusiasme, mentre que rebutja completament el sentit del ridícul.
.
.

Marc Zaballa

Cap Associat de l’equip. En Marc és arquitecte professional per la Universitat Politècnica de Catalunya i ex-alumne de la Universitat Internacional de l’Espai, amb seu a Strasbourg. Des de 2006 compagina la seva activitat professional amb la de cap d’arquitectura dels segments de Terra i en òrbita de Galactic Suite, el primer hotel espacial. Actualment és Cap de Projectes de Galactic Suite Design on coordina l’equip responsable de nous conceptes i projectes per al sector de l’aeronàutica i l’espai.

 

 

Carlos Garcí­a

Carlos és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, especialitzat en enginyeria mecànica. Carlos té una llarga experiència en integració de sistemes, automatització industrial i de gestió. Va treballar en el sector de l’automòbil amb vehicles guiats automàticament, sistemes de seguretat per a automòbils, la planificació de la fabricació i de control, etc. És Cap d’Operacions de Superfície i coordina l’equip responsable del rover amb la UPC, GMV i l’INTA.

 

 

Juan de Dalmau

Assessor Tecnológic. En Joan és professor de la Universitat Espacial Internacional (ISU) i membre de l’Agència Espacial Europea (ESA) des de 1985. També exerceix com a delegat general de la Comunitat de Ciutats Arianes (CVA), una associació sense ànim de lucre que agrupa les ciutats i indústries involucrades en el programa de llançador europeu Ariane. Ha acumulat deu anys d’experiència al Port Espacial Europeu de Kourou (Guinea Francesa), on ha estat el primer director d’Operacions (DDO) no francès, a càrrec de la campanya de llançaments de l’Ariane 4, i com a enginyer per a la construcció i qualificació de les infraestructures de producció, integració i llançament del coet Ariane5.

.
.

Ed Chester

Assessor Tecnològic. Ed és llicenciat en Física, màster en Electrònica i doctorat en arquitectura de computadors i processament de senyals. La seva experiència professional inclou arquitectura de sistemes i integració en segments terrestres, i enginyer de proves ESO-ESOC (Alemanya), operacions de vol i sistema de gestió per a la sonda marciana Beagle-2 (Regne Unit), gestió IT (Regne Unit), la instrumentació i disseny de sistemes encastats (Regne Unit), i ha estat cap de I+D en el CTAE, on coordinava l’equip responsable de tots els projectes tècnics.

Ed és ex-alumne i, actualment, professor de la Universitat Internacional de l’Espai amb seu a Estrasburg, i és membre de l’Institut d’Enginyeria i Tecnologia (Regne Unit) i membre associat de la Royal Society d’Aeronàutica (Regne Unit).

Alfonso Martí­nez

Assessor Tecnològic. Alfonso és director general de Altran a Espanya i Director Executiu de la Pràctica d’Enginyeria Mecànica a nivell Internacional. Enginyer Aeronàutic de la Universitat Politècnica de Madrid, va ser soci fundador de MEDIA Consultors d’Enginyeria. Aquesta empresa es va integrar dins d’Altran Technologies el 2007 sent líder a Espanya en l’Enginyeria del Sector Espacial. Com a consultor i directiu, ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional en el sector espacial, fonamentalment en l’àrea d’enginyeria i I+D de vehicles i equips espacials.
.

 

Josep Amat

Cap de l’equip Rover. En Josep és doctor en enginyeria industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, on és catedràtic d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors des de 1983. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans des de 1990, Convidat Professor del Artificial Intelligence Lab del MIT (EUA) des de 1991 i de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona des de 2000. Ha rebut nombrosos honors i premis entre ells la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1990), el Premi Internacional de Ciència i Tecnologia de Barcelona (1992),

La seva recerca s’ha centrat en el tractament digital del senyal i la visió per ordinador, especialment en les seves aplicacions en el camp de la robòtica. Actualment, desenvolupa diferents projectes de recerca en el camp de la robòtica submarina, la robòtica aplicada a la cirurgia i el guiat dels robots mòbils a l’Institut de Robòtica Industrial de la UPC.

Ignasi Casanova

Cap Científic. N’Ignasi és professor de Química dels Materials a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). B.S. De Geologia (Universitat de Barcelona), M.Sc. Enginyeria Nuclear i doctorat en Geoquímica (Universitat de Nou Mèxic, EUA). Ha treballat com a investigador a Los Alamos National Labs, Johnson Space Center de la NASA i la Universitat de Chicago. Ha estat co-investigador en algunes missions de l’Agència Espacial Europea (SMART-1, la Mars Express), ha format part com a membre de Ciència i Tecnologia d’Exploració del Grup Assessor de l’Agència Espacial Europea.

Les seves principals activitats de recerca en l’actualitat inclouen la nanotecnologia per a l’exploració espacial i en la utilització de recursos in situ. Ignasi i el seu equip contribuiran a la missió amb un experiment, únic fins al moment, per a extreure oxigen in situ a partir del regolit lunar.

Pablo Colmenarejo

Pau Colmenarejo és enginyer superior aeronàutic per la Universitat Politècnica de Madrid. És cap de la divisió de GNC a GMV. Amb 15 anys d’experiència, ha liderat o participat a nivell tècnic en moltes de les activitats recents de l’ESA relacionades amb l’exploració (com ara la missió Mars Sample Return) dins el camp del GNC.

 

Alfonso Martínez

Alfonso Martí­nez és Director de Sistemes a EADS CASA Espai. Va estudiar enginyeria en telecomunicacions a la Universitat Politècnica de Madrid, i ha treballat en diferents companyies, principalment a CASA, on ha participat i dirigit molts programes de sistemes espacials.

 

 

Manuel Angulo

Manuel Angulo és responsable dels programes de Nano & microsatèl·lits a l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA). Va estudiar Enginyeria Aeronàutica a la Universitat Politècnica de Madrid. En l’INTA, ha estat el Project Manager de molts dels satèl·lits espanyols i programes de l’ESA desenvolupats aquí, incloent els Minisat-01, EU-DGXII, Nanosat 1, Nanosat 1B, i actualment el INTAmSat-1, el primer satèl·lit de observació de la Terra de R + d, desenvolupat a Espanya.

 

 

Ángel Álvaro

Àngel Álvaro Sánchez R + D Manager a Thales Alenia Space Espanya. Amb més de 15 anys d’experiència en el sector espacial, ha participat com a dissenyador i director del departament d’equips digitals en una gran varietat de satèl·lits i missions, entre les quals destaquen les sondes Rosetta, Mars Express i Venus Express. Responsable de les operacions i de producció durant 3 anys, ara treballa per desenvolupar nous equips i sistemes per a futurs satèl·lits científics i de comunicació. Enginyer de Telecomunicacions, casat, dos fills, li agrada ensenyar sobre l’ús de l’espai al servei de la gent.

 

 

Rafael Harillo

Assessor Legal. Rafael és advocat, especialitzat en dret mercantil i dret de l’espai, i assessora a empreses i institucions públiques, incloent turisme espacial. És membre de l’Institut Internacional de Dret Espacial (IISL) i el Centre Europeu de Dret Espacial (ECSL) de l’ESA. La seva activitat s’encamina a desenvolupar la regulació del sector espacial espanyol ja que, a diferència d’altres països del nostre entorn.